ثبت شرکت به عنوان یک فرآیند چند مرحله ای و گاها پیچیده شناخته می شود. به همین جهت پیشنهاد می شود تا پیش از اقدام برای ثبت برند، نکات مختلف را در این زمینه مدنظر قرار دهید تا با اطلاع کامل از قوانین برای ثبت مجموعه خود اقدام نمایید. در ادامه قصد داریم به بررسی همه آن چیزی که باید درباره ثبت شرکت ها بدانید بپردازیم.
ثبت شرکت یا ثبت برند
برخی از افراد تصور می کنند که تنها با ثبت شرکت می توانند محصولات و خدمات خود را به صورت کاملا انحصاری عرضه نمایند. اما این باور از اساس اشتباه است. زیرا ثبت شرکت نمی تواند از محصولات و خدماتی که عرضه می کنید محافظت نماید. بلکه این کار تنها موجب می شود تا مجموعه حقوقی شما با نامی که انتخاب کرده اید ثبت گردد. اگر قصد دارید تا با ثبت محصولات و خدمات خود، از آن ها محافظت کرده و به صورت انحصاری به فعالیت بپردازید، می بایست برای ثبت برند اقدام نمایید. پس بهتر است این تفاوت را مدنظر داشته باشید و در صورت لزوم از خدمات ثبت برند استفاده نمایید.
انواع شرکت
هنگامی که حداقل دو نفر برای راه اندازی و تاسیس یک مجموعه اقدام می کنند و قصد انجام فعالیت های اقتصادی را دارند، می بایست برای ثبت شرکت اقدام نمایند. در این مجموعه معمولا منافع و سود خالص حاصل از فعالیت های اقتصادی بین اعضا تقسیم خواهد شد. به صورت کلی، شرکت ها به دو دسته کلی شرکت های تجاری و شرکت های مدنی تقسیم بندی می شوند. در ادامه به اختصار به بررسی این دو می پردازیم:
شرکت های تجاری
این نوع از شرکت ها با توجه به قانون تجارت تشکیل شده و ثبت می گردند. هدف از ثبت شرکت، کسب سود و منفعت بوده و در نتیجه سود حاصل بین اعضا تقسیم می گردد. ۷ نوع رایج از شرکت های تجاری وجود دارد که به عنوان انواع شرکت شناخته می شوند.
شرکت های مدنی
در این نوع از شرکت ها، مالکین متعدد گرد هم می آیند و در یک دارایی و با سهم مشخص، مالکیت دارند. این مجموعه ها مالکین می توانند حقیقی یا حقوقی باشند و سهم آن ها از دارایی به صورت نقدی یا غیر نقدی مشخص گردد.
در واقع در یک شرکت مدنی هر کس به صورت مجزا مالک دارایی خودش است و سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت منتقل نمی گردد. همچنین مدیریت امور مجموعه به صورت مشارکتی انجام خواهد شد.
📌شما دوست عزیز می توانید
برای انجام اقدامات ثبتی خود و نیازمندی های خدمات حقوقی شرکت خود از کارشناس خبره ما در موسسه ثبتتو کمک بگیرید.
تنها کافیست با ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان ما نیز بهره مند شوید.
برای ثبت کدام شرکت ها نیاز به دریافت مجوز وجود دارد؟
طبیعتا برای تاسیس بسیاری از شرکت ها نیاز به اخذ مجوز وجود دارد. بنابراین اگر بخواهیم این شرکت ها را لیست کنیم، لیستی بلند بالا در اختیار خواهیم داشت. با این حال، بهتر است تا به جای این، در سایت مربوط به مراجع ذیصلاح به بررسی فعالیت هایی که نیاز به مجوز و ثبت برند دارند، بپردازید. بدین ترتیب می توانید این موضوع را بررسی کنید که فعالیت مدنظر شما به دریافت مجوز نیاز دارد یا خیر. طبیعی است که هر کدام از شرکت ها به نوع خاصی از مجوز ها احتیاج دارند و می بایست بر اساس نوع شرکت مورد نظر خود برای اخذ مجوز آن ها اقدام نمایید.
شرایط سنی ثبت شرکت
ثبت شرکت نیز مانند امور قانونی دیگر، نیازمند شرایط سنی خاصی است. مطابق ماده ۲۱۱ قانون مدنی، شرکای شرکت ملزم به داشتن اهلیت هستند. به اصطلاح ساده تر، شریک باید عاقل، بالغ و رشید باشد. طبق قانون فردی که به سن ۱۸ سالگی می رسد، عاقل و بالغ محسوب می گردد، مگر اینکه خلاف این امر ثابت گردد. لازم به ذکر است که سهامداران یک شرکت می توانند سن کمتر از ۱۸ سال داشته باشند؛ اما فرد زیر ۱۸ سال نیم تواند عضو هیات مدیره شرکت باشد.
نسبت فامیلی و تاثیر آن در ثبت شرکت
بر اساس قانون، اعضای یک خانواده می توانند به عنوان اعضای یک شرکت، برای ثبت برند یا شرکت اقدام نمایند. البته در برخی از موارد، لازم است تا برخی از اعضا هیچ نسبت فامیلی با مدیریان مجموعه نداشته باشند. به عنوان مثال، هنگام ثبت شرکت سهامی خاص، می بایست دو بازرس اصلی و علی البدل معرفی گردند. مطابق قانون، افرادی که به عنوان بازرس انتخاب می گردند نباید هیچ نسبت نسبی یا سببی با مدیران شرکت و اعضای هیات مدیره آن داشته باشند.
مدارک تحصیلی مورد نیاز برای ثبت شرکت
به طور کلی، برای ثبت شرکت یا ثبت برند، مدرک تحصیلی خاصی مورد نیاز نمی باشد. به طور دقیق تر، در ماده ۲۸ قانون اساسی ذکر شده است که افراد حق دارند شغلی که به آن تمایل دارند و هیچگونه مغایرتی با مصالح عمومی ندارند را بر گزینند و به آن اشتغال یابند. علاوه بر این، شرایط عمومی و خصوصی نیز برای ثبت برند می بایست مورد توجه قرار گیرد. پس برای ثبت شرکت مدرک تحصیلی خاصی نیاز نخواهد بود، مگر اینکه شرکت در زمینه خاصی مشغول فعالیت باشد که لازمه آن ارائه مدرک تخصصی است؛ به عنوان مثال، شرکت های مهندسی از این دسته موارد به شمار می آیند.
آیا سوء پیشینه فرد مانع فعالیت وی در شرکت خواهد شد؟
داشتن سوء پیشینه توسط فرد یا افراد، مانعی برای فعالیت آن ها به شمار نخواهد آمد. تنها در برخی از عناوین مانند مدیر عامل و بازرس، می بایست فرد فاقد سوء پیشینه باشد. همچنین اگر قصد ثبت شرکت را دارید می بایست نکات زیر را نیز مورد توجه قرار داده و از خدمات ثبت برند استفاده نمایید:
- مدیر عامل شرکت و اعضای هیات مدیره آن می بایست در هیچ گونه عنوان و جایگاه دولتی اشتغال نداشته باشند.
- مدیر عامل تنها می تواند در یک شرکت این سمت را دارا باشد و هیچ فردی نمی تواند به طور همزمان مدیر عامل دو شرکت باشد.
- افرادی که به واسطه جرم هایی نظیر کلاهبرداری، خیانت در امانت، سرقت، اختلاس و … محکوم شده اند، نمی توانند در جایگاه های مدیریتی شرکت به فعالیت مشغول شوند.
بنابراین بهتر است پیش از ثبت برند یا ثبت شرکت موارد فوق را مدنظر قرار داده و با علم به آن ها، برای ورود به مراحل اقدام نمایید.