مراحل ثبت شرکت

5/5
compagny3-min

ثبت شرکت از مراحل مهم در راه‌اندازی کسب و کار است. صاحبان شرکت از این طریق می‌توانند از خدمات زیادی بهره‌مند شوند و کسب و کارشان را گسترش دهند؛ اما مراحل ثبت شرکت چیست و چگونه باید شرکتمان را به ثبت برسانیم؟ این همان سوالی است که بسیاری از صاحبان شرکت به دنبال آن هستند. اگر شما هم قصد ثبت‌کردن شرکتتان را دارید، این مطلب برایتان سودمند می‌شود.

چرا باید شرکتمان را به ثبت برسانیم؟

قبل از توضیح مراحل ثبت، بهتر است به جواب این سوال بپردازیم. برخی از صاحبان شرکت به‌خاطر وجود هزینه‌ها و قوانین از ثبت شرکتشان صرف نظر می‌کنند؛ اما باید بدانید که ثبت شرکت مزایای بسیاری برای کسب و کارتان به همراه دارد. با ثبت شرکت و ایجاد شخصیتی حقوقی، اعتبار کسب و کارتان را افزایش می‌دهید. بعد از ثبت شرکت به راحتی می‌توانید در مناقصات شرکت کنید و از رقبایتان پیشی بگیرید. این کار به شما این اجازه را می‌دهد که بتوانید از مزایای مالیاتی بهره‌مند شوید. با ثبت شرکت، شروع فعالیت‌هایتان به‌شکل رسمی ثبت می‌شود. در این صورت مشتریان و سرمایه‌گذاران شما را به رسمیت می‌شناسند.

مراحل ثبت شرکت

انتخاب نوع شرکت، از مراحل ثبت شرکت

در اولین مرحله از مراحل ثبت شرکت، باید نوع شرکتتان را مشخص کنید. زیرا هر کدام از این شرکت‌ها، قوانین مخصوص و مجزایی دارد. به طور کلی شرکت‌های تجاری به چند دسته‌‌ مختلف تقسیم می‌شوند. برای تصمیم‌گیری بهتر در ادامه توضیح مختصری درباره هرکدام از شرکت‌ها برایتان می‌گذارم.

شرکت سهامی عام

در این نوع از شرکت‌ها، عموم مردم سرمایه شرکت را جمع‌آوری می‌کنند. همچنین می‌توانید در بورس، سهام شرکت را معامله کنید. تعداد شرکای این نوع از شرکت‌ها حداقل پنج نفر است. شما برای ایجاد این نوع شرکت به حداقل 500 هزار تومان سرمایه احتیاج دارید. همچنین هیات مدیره در شرکت سهامی عام باید حداقل دارای پنج شخص باشد.

 شرکت سهامی خاص

تنها اشخاص حقوقی و حقیقی در جمع‌آوری سرمایه برای شرکت‌های سهامی خاص نقش دارند. این تعداد، حداقل باید سه نفر باشند تا شرکت سهامی خاص شکل بگیرد. معمولاً هیات مدیره این نوع شرکت‌ها، در کمترین حالت، سه نفر است. خوب است بدانید سهام این نوع شرکت‌ها در بورس معامله نمی‌شود. کمترین سرمایه برای تشکیل این شرکت‌ها، 300 هزار تومان است.

شرکت مسئولیت محدود

همان طور که از اسم این نوع شرکت‌ها پیداست، مسئولیت سهامدارها به اندازه میزان مقررشده در سند تاسیس است. همچنین بازده سهامدارها به اندازه سهام آن‌ها محدود می‌شود. برای ایجاد این شرکت حداقل افراد باید دو نفر باشند؛ اما برای حداقل سرمایه محدودیتی نیست. تعداد هیات مدیره برای این شرکت، یک نفر یا بیشتر است.

شرکت تضامنی

در شرکت‌های تضامنی، حداقل دو شریک وجود دارند. هرکدام از شرکا، به شکل جداگانه مسئولیت کامل شرکت را بر عهده دارند. در این شرکت‌ها میزانی برای حداقل سرمایه معین نکرده‌اند. تعداد هیئت مدیره در شرکت تضامنی یک نفر یا بیشتر از آن است.

شرکت نسبی

تعداد شرکا در شرکت نسبی حداقل دو نفر است. هیات مدیره هم می‌تواند یک نفر یا بیشتر باشد. خوب است بدانید برای راه‌اندازی این شرکت سرمایه‌ای مشخص نشده است. در شرکت نسبی هر کدام از شرکا به اندازه سهمشان مسئول هستند.

شرکت مختلط سهامی

برای راه‌اندازی این شرکت، حداقل دو شریک لازم است؛ اما کمترین میزان سرمایه‌‌ برای آن مشخص نیست. در شرک مختلط سهامی، شرکای سهامی به میزان مبلغ اسمی هر شریک مسئولیت دارند؛ اما مسئولیت شرکای ضامن، نامحدود است.

 شرکت مختلط غیر سهامی

تعداد شرکا در این نوع شرکت‌ها، می‌تواند حداقل دو نفر باشد؛ اما دستتان برای سرمایه اولیه باز است و محدودیتی وجود ندارد. یک نفر یا بیشتر می‌تواند گروه هیات مدیره در شرکت مختلط غیر سهامی را مدیریت کند. شریک‌های غیرسهامی به میزان سهمی که در شرکت دارند، موظف هستند مسئولیت‌هایی را بر عهده بگیرند؛ اما شرکای ضامن مسئولیتی نامحدود دارند.

compagny4-min

شرکت تعاونی

شرکت‌های تعاونی، شرکت‌هایی با هدف متفاوت هستند. هدف اصلی این شرکت‌ها بهبود وضع اقتصادی و ایجاد رفاه بیشتر برای شرکا است. شرکای این شرکت، اشخاص حقیقی هستند و در زمینه تولید و توزیع فعالیت می‌کنند. تعداد شریک‌ها در این نوع شرکت باید حداقل هفت نفر باشد. حداقل سه تا هفت نفر هم مسئول هیات مدیره هستند. برای حداقل سرمایه در این شرکت‌ها میزان محدودی وجود ندارد. اگر در شرکت‌های تعاونی، سهامی دارد، به اندازه همان سهام، باید مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرید. مسئولیت شرکای غیر سهامی متفاوت است.

انتخاب اسم شرکت

بعد از تعیین نوع شرکت، حالا زمان این است که اسم شرکت را انتخاب کنید. اسمی که انتخاب می‌کنید باید با قوانین و مقررات تعیین‌شده سازگار باشد. اسمی را انتخاب کنید که تکراری نباشد و با اسم دیگر شرکت‌ها، تداعی ایجاد نکند. یادتان نرود اسم شرکت، هویت آن است؛ پس اسمی را انتخاب کنید که یادآور برند شما برای مشتریان باشد؛ البته برای انتخاب اسم مناسب می‌توانید از خدمات و مشاوره‌های مجموعه ثبتتو بهره‌مند شوید.

تکمیل فرم اطلاعات شخصی

برای انجام مراحل ثبت، باید به سایت https://irsherkat.ssaa.ir/ بروید و از قسمت پذیرش، درخواست ثبت شرکت را انتخاب کنید. در صفحه جدید فرمی را می‌بینید که تکمیل همه جزئیات آن اجباری است. در اولین بخش فرم، اطلاعات موسس شرکت را وارد کنید. بعد از آن نوبت واردکردن اسم شرکت است. همان طور که گفتیم، اسم شرکت باید مطابق قوانین باشد. در این مرحله به مدارکی مثل شناسنامه، کارت ملی و کد اقتصادی نیاز دارید.

انتخاب حوزه فعالیت شرکت و اخذ مجوزها

در بخشی از فرآیند ثبت‌، باید نوع فعالیت، مدت آن و وضعیت مجوزها را تعیین کنید. مثلاً شرکت‌هایی که قرار است در حوزه دارو فعالیت کنند، باید از سازمان غذا و دارو مجوزهایی را دریافت کنند. بعد از تعیین مجوزها، به راحتی می‌توانید درباره شرح فعالیت شرکت در این قسمت توضیحاتی را ارائه بدهید.

تکمیل مشخصات شرکت

در بخش اطلاعات مرکز اصلی، ثبت کد پستی، شماره تلفن شرکت، و نشانی آن لازم است. در صورت وجود دورنگار و آدرس پست الکترونیک، این بخش‌ها را به اطلاعات قبلی اضافه کنید.

تعیین مقدار سرمایه

اطلاعات مربوط به سرمایه شرکت را باید در صفحه سرمایه شخص حقوقی یا همان شرکت، وارد کنید. فراموش نکنید که سهم هر یک از شرکا را جداگانه ثبت کنید. میزان سرمایه اولیه برای راه‌اندازی کسب و کار، با میزان هزینه ثبت شرکت، ارتباط مستقیم دارد.

تکمیل اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی

مرحله بعدی نوبت ثبت‌کردن اطلاعات هر یکی از افرادی است که در شرکت سمتی دارند. این افراد به دو دسته حقیقی و حقوقی تقسیم می‌شوند. اطلاعات مربوط به شخص حقیقی شامل اطلاعات شخصی است. برای اشخاص حقوقی، فیلدهایی مثل تابعیت، شناسه ملی و… وجود دارد.

سمت اشخاص در شرکت

بخشی از فرم، مربوط به سمت افراد است. اطلاعات رئیس هیات مدیره، مدیرعامل و باقی افراد را مشخص کنید. یادتان نرود تاریخ تعیین این سمت‌ها مهم است. زیرا هر کدام از سمت‌ها، مدت‌زمان مشخصی اعتبار دارد که براساس تاریخ شروع فعالیت تعیین می‌شود.

ثبت دیگر شعبه‌های شرکت

جلوتر که بروید، به صفحه‌ای مربوط به شعب شرکت می‌رسید. اگر شرکتتان به تاسیس شعبه دیگری نیاز دارد، اطلاعات آن را در این بخش ثبت کنید. همچنین سمت‌های افراد در شعبه دیگر هم باید مشخص شود.

اظهارنامه‌ها و اساسنامه‌ها برای ثبت شرکت

صفحه‌ای مربوط به اظهارنامه‌ها وجود دارد که باید متن مربوط به آن را بنویسید. برای نوشتن متن می‌‌توانید از نوشته‌های موجود و آماده هم استفاده کرد. بعد از این بخش، صفحه دیگری مربوط به اساسنامه مشاهده می‌کنید. اساسنامه هر شرکت، فرم‌هایی پیش‌فرض هستند. بعد از تکمیل این فرم‌ها، می‌توانید قوانین مربوط به شرکت را هم به آن اضافه کنید.

اگر برای تکمیل این فرم سوالی دارید، مشاورین مجموعه ما این اطلاعات را به طور کامل در اختیارتان قرار می‌دهند.

پرداخت هزینه‌های ثبت شرکت

در بعضی از بخش‌های ثبت شرکت، هزینه‌هایی وجود دارد که فقط بعد از پرداخت آن می‌توانید به مرحله بعدی بروید.

دریافت کد اقتصادی

بعد از ثبت سند تاسیس، کد اقتصادی مشخصی به شما تعلق می‌گیرد. سازمان امور مالیاتی، این کد را برایتان ارسال می‌کند. در انجام امور مالیاتی و بانکی شرکت می‌توانید از کد اقتصادی، استفاده کنید.

تکمیل مدارک ثبتی شرکت

این بخش مربوط به مدارک شرکت است؛ البته هر شرکت، مدارک متفاوتی برای ثبت نیاز دارد. مشاورین و وکلای حقوقی مجموعه ما می‌توانند لیست مدارک لازم برای ثبت هر نوع از شرکت‌ها را در اختیارتان بگذارند.

بعد از تکمیل مدارک، می‌توانید تاییدیه پذیرش را از سایت دریافت کنید. سامانه ثبت شرکت‌ها کد رهگیری چندرقمی را برای شما ارسال می‌کند تا بتوانید ثبت شرکت را پیگیری کنید. بعد از دریافت پذیرش از سایت، نوبت آن است که نسخه‌های اصلی صورت‌جلسات تنظیمی را امضا و به آدرس موجود در سامانه، پست کنید.

اداره ثبت بعد از دریافت پرونده و بررسی آن یکی از سه حالت رد پرونده، نقص پرونده و صدور آگهی را به شما ابلاغ می‌کند. سپس می‌توانید باقی مراحل را در اداره ثبت به صورت حضوری پیگیری کنید.

درج آگهی در روزنامه

آخرین مرحله ثبت، صادرشدن آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی است. در این آگهی، خلاصه‌ای از مشخصات شرکت و ضمایم مربوط به آن را طبق آیین‌نامه وزارت دادگستری منتشر می‌کنند.

کلام آخر

ثبت شرکت فرآیندی پیچیده است که باید در انجام آن باید به جزئیات دقت کنید تا مشکلی پیش نیاید. به همین خاطر بهتر است انجام امور ثبتی مربوط به شرکت‌ها را به افرادی بسپارید که با قوانین و آیین‌نامه‌های مختلف آشنا هستند. وکلای حقوقی در مجموعه ثبتتو با سابقه‌ای چندساله در این زمینه، می‌توانند صفر تا صد این مراحل را برای شما مشتریان عزیز انجام دهند. همچنین می‌توانید برای آگاهی از نکات تکمیلی با مشاورین حقوقی ما در تماس باشید.

 

جدیدترین مقالات

میزان پیشرفت خواندن شما

سایر مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین سرعت
کمترین هزینه
خدمات ثبتی

موسسه ثبتتو با همکاری جمعی از  وکلا و کارشناسان متخصص و مجرب در زمینه امور حقوقی و ثبتی برای مشاوره و خدمت رسانی به شما عزیزان آماده است.

  • call 09307638625
  • fax 02188208000-4
  • email info@haamimoshaver.ir
  • address میدان آرژانتین - خیابان زاگرس - جنب کانون وکلا - پلاک 9 - واحد 105

مرکز تخصصی
ثبت شرکت، برند و...

با ما در ارتباط باشید

کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس بر قرار خواهند کرد.

کارشناسان ما در تمام طول روز به صورت آنلاین برای خدمت رسانی به شما همیشه در دسترس هستند.