نگاهی اجمالی بر شاخصهای اقتصادی ترکیه
پیش از آنکه به این موضوع بپردازیم که چگونه در ترکیه شرکت ثبت کنیم، میبایست شما عزیزان را با موضوعاتی مهمتر آشنا کنیم. در هنگام ثبت شرکت در ترکیه نخستین موضوعاتی که میبایست توجه ویژهای به آنها داشته باشید، بررسی شاخصهای اقتصادی و وضعیت بازار ترکیه است. زیرا که با کمک این فاکتورها میتوانید تصمیم بگیرید که آیا سرمایهگذاری در این کشور به نفع شما خواهد بود یا خیر!
کشور ترکیه به علت موقعیت خود به عنوان یک کشور اوراسیایی و به سبب مناسبتهای سیاسی و اقتصادی سازندهای که با کشورهای اروپایی و آمریکایی دارد، از اقتصاد پویایی برخوردار است. بسیاری از مارکهای مشهور دنیا در این کشور سرمایهگذاری کردهاند و از این رو ترکیه را به بازارهای بین المللی مرتبط ساختهاند. به همین جهت، با ثبت برند در ترکیه نه تنها از دست تحریمها و مشکلات سرمایهگذاری در ایران خلاص خواهید شد! بلکه میتوانید تعاملات بین المللی سودآوری با سایر کشورها داشته باشید.
از شاخصهای مهم در زمان ثبت شرکت در ترکیه، نرخ بیکاری در این کشور است. ترکیه دارای نرخ بیکاری 8.6% میباشد. شاخص بعدی میزان تولید ناخالص داخلی و برابر با 3.2 تریلیون دلار است. میزان تورم براساس آخرین سرشماری در سال 2022 تقریبا 79.60% برآورد شده است. نرخ مصادرهی اموال در ترکیه 1 میباشد. در میان 7 گروه اقتصادی دنیا از لحاظ مصادرهی اموال در زمان رکود اقتصادی دولت، ترکیه در گروه پنجم قرار دارد. بدین معنا که احتمال مصادرهی اموال شما از سوی دولت این کشور بسیار بالاست. میزان نظارت دولت بر ارگانها -0.01 و نرخ فساد تقریبا -0.29 میباشد. میزان تورم در ترکیه 47% برآورد گردیده و میزان مالیات نیز 17% در نظر گرفته شده است.
بررسی شرایط ثبت شرکت در ترکیه
با دریافتن این موضوع که با توجه به شاخصهای اقتصادی چگونه در ترکیه شرکت ثبت کنیم، اکنون نیاز است تا با شرایطی که دولت این کشور برای سرمایهگذاران خارجی در نظر گرفته است، آشنا شویم. دولت ترکیه برای افزایش بهرهوری از سرمایهگذاریهای بین المللی در این کشور قوانینی را به تصویب رسانده است. شما عزیزان به عنوان یک فرد خارجی و صاحب یک سرمایه میبایست از آنها آگاهی داشته باشید. هرچند که در تمام مسیر مهاجرت سرمایهگذاری وکیل شما نظارت موثری خواهد داشت! اما این موضوع که خود شما نیز تا حدودی با این قوانین آشنایی داشته باشید خالی از لطف نخواهد بود. به علت تغییرات اقتصادی در سالهای اخیر، دولت این کشور مدت زمان اقامت کوتاه مدت سرمایهگذاران را به حداکثر 2 سال کاهش داده است. البته پس از این مدت میتوانید برای دریافت اقامت دائم(8 ساله) اقدام نمایید.
حداقل سن قابل قبول برای سرمایهگذاری در ترکیه 18 سال است. شما میتوانید بدون داشتن شریک ترک، مالک صد در صدی شرکت خود باشد. با توجه به نوع شرکتی که در ترکیه ثبت میکنید، میبایست تعداد خاصی شریک و سرمایهگذار، وکیل حقوقی، هیئت مدیره، حسابدار و چند کارمند ترک به ادارهی کار این کشور معرفی کنید تا ادارهی مذکور برای شما مجوز کار صادر نماید. اگر قصد دارید شعبهای در کشور ترکیه افتتاح کنید، شعبهی مرکزی شرکت شما میبایست در کشور مبدا دارای فعالیت قابل قبولی از سوی دولت ترکیه باشد. از جمله مهمترین شرایط برای دولت ترکیه داشتن تمکن مالی کافی برای سرمایهگذاری اولیه، پرداخت هزینههای اداری ثبت شرکت، هزینهی زندگی و … است.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه
در بسیاری از پروندههای مهاجرتی مشاهده شده است که متقاضیان این سوال را مطرح میکنند که چگونه در ترکیه شرکت ثبت کنیم و چه مدارکی را ارائه دهیم تا روند ثبت شرکت ما بدون هیچ مشکلی در این کشور انجام گیرد؟ ممکن است پاسخ به این سوال در نگاه نخست آسان به نظر بیاید، اما دقت داشته باشید که میتواند روند مهاجرت شما تحت تاثیر قرار دهد. همانگونه که میدانید، در ترکیه انواع مختلفی از شرکتها اجازهی فعالیت دارند. هر یک از این شرکتها براساس تعداد موسسان و نوع فعالیتی که دارد به مدارک خاصی در زمان ثبت احتیاج پیدا میکند. با این حال، برخی مدارک وجود دارند که صرف نظر از نوع شرکت، از تمامی متقاضیان درخواست میشوند. این مدارک مشترک عبارتند از:
- مدارک هویتی شخص سرمایهگذار(و یا سرمایهگذاران) و شرکا به همراه پاسپورت معتبر و همچنین ترجمهی این مدارک.
- ترجمهی اساسنامه و همچنین گواهی ثبت شرکت به زبان ترکی استانبولی.
- ارائهی مصوبهی هیئت مدیره شرکت که به منظور تاسیس شرکت مورد نظر تنظیم شده است.
- گواهی عدم سوء پیشنهی سرمایهگذاران و مدیران شرکت.
- گواهی تمکن مالی.
- مدارکی مبنی بر آدرس سهامداران و مدیران.
- گواهی ثبت و فعالیت تجاری.
- کپی فیشهای پرداختی برای ثبت شرکت.
- کلیهی قراردهای پیش و پس از تاسیس شرکت.
- اطلاعات مربوط به هیئت مدیره و حیطهی مسئولیتهای آنها.
- اظهارنامهی امضاء شده توسط تمامی اعضای هیئت مدیره.
👈مقالات مرتبط
شما دوست علاقمند می توانید برای مطالعه بیشتر در رابطه با این موضوع، مقاله پیشنهادی زیر را مطالعه نمایید.
بررسی مراحل این مهم که چگونه در ترکیه شرکت ثبت کنیم
در تمام بخشهای این مقاله تلاش کردیم تا به این پرسش پاسخ دهیم که چگونه در ترکیه شرکت ثبت کنیم! اما با وجود همهی این اطلاعات، تنها موضوعی که در این میان باقی میماند، پرداختن به این موضوع است که پس از طی کردن چه مراحلی میتوان شرکت خود را در این کشور ثبت کرد؟ اولین مرحله برای ثبت شرکت، انتخاب یک نام مناسب است که باید قبل از رزرو نوبت رسیدگی به پروندهی مهاجرتی، به تایید رسیده باشد. پس از آن، نیاز است تا تمامی مدارکی که برای ثبت شرکت به آنها نیاز دارید را جمع آوری کرده و توسط دارالترجمهای معتبر به زبان ترکی استانبولی ترجمه کنید. حتی نیاز است برخی از مدارک شما به تایید وزارت امور خارجهی ایران نیز برسند.
در مرحلهی سوم، میبایست اساسنامهی شرکت را به کمک یک وکیل کاردان تدوین نمایید. پس از آن، میبایست با مراجعه به ادارهی امور مالیاتی ترکیه، شماره مالیاتی دریافت کنید. پس از آن، مدیر شرکت را تعیین کنید و آدرس دفتر کار شرکت را به تایید بازرس ادراهی دارایی ترکیه برسانید. اکنون زمان آن فرا رسیده است که به اتاق بازرگانی ترکیه مراجعه کرده و برای ثبت شرکت و چاپ آگهی در روزنامه رسمی این کشور اقدام نمایید. بعد از افتتاح حساب بانکی در ترکیه و معرفی یک فرد به عنوان حسابدار و مشاور امور مالی نیز میتوانید فعالیت شرکت خود را آغاز کنید.
📌شما دوست عزیز می توانید
برای انجام اقدامات ثبتی خود و نیازمندی های خدمات حقوقی شرکت خود از کارشناس خبره ما در موسسه ثبتتو کمک بگیرید.
تنها کافیست با ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان ما نیز بهره مند شوید.
خدمات ثبت برند در موسسه ثبتتو مرکز تخصصی ثبت شرکت، برند و…
حالا که با مراحل ثبت شرکت آشنا شدید به استحضار می رسانیم که ثبت برند یکی از اقدامات مهمی است که صاحبان کسب و کار برای محافظت از نام تجاری خود و جلوگیری از سوء استفاده دیگران از آن انجام می دهند. موسسه ثبتتو به عنوان مرکز تخصصی ثبت شرکت، برند و…، خدمات متنوعی را در زمینه ثبت برند به مشتریان خود ارائه می دهد. کارشناسان مجرب موسسه ثبتتو با بررسی دقیق طرح و ایده شما، بهترین راهکار را برای ثبت برندتان ارائه می دهند.
قبل از اقدام به ثبت برند، این موسسه در سیستم های مربوطه جستجو می کند تا از عدم وجود برند مشابه با نام تجاری شما اطمینان حاصل کند. شما با مشاوره کارشناسان این موسسه می توانید تمام مدارک و فرم های مورد نیاز برای ثبت برند را به طور کامل و دقیق تهیه کنید. این موسسه تا زمان صدور گواهی ثبت برند، روند ثبت را به طور کامل پیگیری می کند و شما را از مراحل مختلف آن مطلع می سازد. برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از مشاوره و خدمات ما، با کارشناسان موسسه ثبتتو تماس بگیرید.